Najpoželjniji poslodavac u 2015. godini je Al Jazeera Balkans

1155

Ko su poslodavci za koje bi građani Bosne i Hercegovine željeli raditi u 2015. godini? Na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja Najpoželjniji poslodavac 2015. godine u Domu Armije koja je održana večeras proglašeni su najpoželjniji posladavci u našoj zemlji, a prvo mjesto je zauzela medijska kompanija Al Jazeera Balkans. 

U ime Al Jazeere Balkans nagradu je primio generalni direktor Tarik Đođić.

Top deset najpoželjnijih poslodavaca

10. UniCredit Bank

9. Authority Partners

8. Raiffeisen Bank

7. Coca-Cola HBC B-H

6. Microsoft BiH

5. Sberbank BH

4. Violeta

3. ASA Group

2. dm drogerie markt d.o.o

1. Al Jazeera Balkans

Građani su i ove godine birali kompanije zbog različitih razloga, visine plate, sigurnosti posla, odnosa prema zaposlenicima, mogućnosti napredovanja u kompaniji i slično.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena Bosna Bank International, za Fashion & Retail sektor kompanija DEICHMANN obuća.

Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Philip Morris BH.

U sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac je Orbico, a u sektoru maloprodaje Konzum.

U sektoru nafta i plin HIFA GROUP, a u proizvodno-prehrambenom sektoru MEGGLE.

Za ”Najpoželjnijeg poslodavca” u sektoru proizvodnje proglašen je Bekto Precisa, u ICT sektoru Lanaco.

U sektoru javnih preduzeća i ove godine je ”Najpoželjniji poslodavac” BH Telecom.

Među kompanijama koje su se istakle u svom sektoru poslovanja i ove godine su nominovane za ”Najpoželjnije poslodavce” su kompanija Klas d.d. Sarajevo i Sarajevski kiseljak u sektoru proizvodno-prehrambenom sektoru, u ICT sektoru NSoft i Atlantbh, te u finansijskom sektoru Sparkasse Bank.

U sektoru nafte i plina se plasirala kompanija HOLDINA, a u sektoru distribucije kompanija Nelt.

U Fashion & Retail sektoru su se plasirale za titulu ”Najpoželjnijeg poslodavca” kompanije ALMA-RAS i kompanija New Yorker.

Od ukupno 17.500 glasova prikupljenih dvomjesečnim istraživanjem percepcije bh. građana nominovano je 690 kompanija.

Na ceremoniji dodjele priznanja prisustvovao je veliki broj gostiju, ambasadora, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, političke i poslovne zajednice BiH.

Istraživanje koje već devetu godinu zaredom provodi kompanija Kolektiv d.o.o./portal Posao.ba putem online ankete, i ove godine se temelji isključivo na percepciji bh. građana i otkriti u kojim kompanijama oni vide perspektivu i moguću uspješnu karijeru.

Sudjelovanjem u istraživanju anketirani građani su dali svoj doprinos u prepoznavanju kompanija u BiH koje se brinu za svoje zaposlenike, a imali su i priliku osvojiti vrijedne nagrade!

Cilj projekta Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uvjete za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se unapređuje imidž privatnog sektora kao poslodavca.

Riječ je o projektu koji je od izuzetnog značaja u poslovnom svijetu BiH, koji na svojoj ceremoniji svake godine okuplja više od 100 vlasnika i direktora kompanija, HR i marketing menadžera, te najvažnije predstavnike političkog i privrednog života u BiH.

Pogledajte više informacija o projektu i listu prošlogodišnjih najpoželjnijih poslodavaca na web-stranici Poslodavac.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.