Na dan Kongresa SDA: Manipulacije glasovima i na izborima Konvencije mladih SDA?

"Za svaku osudu je da oni koji vode izborni proces unutar stranke pokušavaju da uprljaju tu čistoću mladih i manipulišu ih prevarama na glasanju."

817

Zabrinjavajuće je i žalosti me vijest da se na izborima za mlade i Konvenciji Asocijacije mladih SDA dešavaju izborne manipulacije koje pripremaju i režiraju očito potrošeni kadrovi iz stranke, koji žele prevarama graditi strukture unutar SDA. Napisao je ovo na svom Facebook profilu aktuelni potpredsjednik SDA Senad Šepić komentirajući događaje na Konvenciji održanoj u subotu u sarajevskoj Skenderiji.

Na Konvenciji je, naime, za novog predsjednika Asocijacije mladih SDA izabran Salko Zildžić, član Izvršnog odbora ove stranke u Tuzlanskom kantonu te uspješni bh. kikbokser.

No, legitimnost njegovog izbora brojni članovi Konvencije doveli su u pitanje, budući da je uslijedio tek u drugom krugu. U prvom krugu su Zildžić i njegov protukandidat Senad Hašić iz Velike Kladuše imali po 97 glasova te se glasanje, prema Statutu stranke, moralo ponoviti.

sepic fbDrug krug glasanja iznjedrio je svađe, lobiranja te zakulisne igre, a Zildžić je na kraju odnio pobjedu s tek nekoliko glasova prednosti u odnosu na svog protukandidata.

Šepić, kojeg smo jučer u više navrata kontaktirali, nije odgovarao na naše pozive da bi pojasnio svoj stav iznesen na Facebooku.

Prljaju čistoću mladih

Šepić je, komentirajući događaje na Konvenciji Asocijacije mladih SDA, dodatno na Facebooku napisao da je “za svaku osudu da oni koji vode izborni proces unutar stranke pokušavaju da uprljaju tu čistoću mladih i manipulišu ih prevarama na glasanju.”

Komentari

komentara