VIDEO / Mustafa Uzunalić: Ukoliko ne potpišemo ugovor koji nam nude iz Elektroprivrede mogu nas isključiti

U posljednja tri dana iz Eleketroprivrede BiH su na brojne adrese preduzeća u Federaciji Bosne i Hercegovine stigli novi ugovori za rezervno snabdijevanje električnom energijom na šezdeset dana. Za privrednike ovo je noćna mora koju su nazvali pravnim nasiljem.

U Udruženju poslodavaca održan je hitan sastanak na kome je među ostalima govorio i privrednik Mustafa Uzunalić, direktor firme IGM iz Visokog koja zapošljava više od 250 radnika.

– “Ova dva mjeseca je to tzv.rezervno snabdijevanje po cijeni pet puta većoj koji na kraju kaže u dopisu da: ukoliko ne potpišete taj ugovor, koji se nudi, mi vas možemo isključiti.”

Uzunalić je prisutnim novinarima također rekao da su dosadašnji računi firme IGM iznosili približno 60.000KM mjesečno i šta bi to značilo da oni sada budu pet puta veći.

U Elektroprivredi kažu da je po srijedi bila zabuna. Od sedmog januara, kako je predviđeno odlukom federalne Vlade, tržišna cijena električne energije može rasti maksimalno do 20 posto godišnje. No, privrednici strahuju, kako kažu, od novih ugovora i novih iznenađenja. Pozivaju nadležno federalno ministarstvo na hitnu reakciju.

Al Jazeera / Visoko.co.ba

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.