Home ZDK MUP ZDK: Čestitamo građanima i službenicima na održanom redu za vrijeme utakmice BiH – Vels

MUP ZDK: Čestitamo građanima i službenicima na održanom redu za vrijeme utakmice BiH – Vels

0
MUP ZDK: Čestitamo građanima i službenicima na održanom redu za vrijeme utakmice BiH – Vels

Nakon odigravanja međunarodne utakmice između nogometnih reprezentacija BIH i Velsa, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak Štaba za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene utakmice.

Na održanom sastanku je izvršena analiza poduzetih aktivnosti, te je tom prilikom konstatovano da za vrijeme i nakon utakmice, na području grada i stadiona Bilino polje nisu zabilježeni bilo kakvi izgredi, slučajevi ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti navijača i gostiju, kao ni slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

Za poduzimanje svih aktivnosti na obezbjeđenju ovog sportskog događaja je angažovano preko 500 policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te pripadnika jedinica policije za podršku ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Unsko-sanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

U sklopu naznačenih aktivnosti je angažovano i više službenih pasa obučenih za djelovanje u slučajevima nereda, zatim obučenih za pronalazak narkotičkih sredstava i eksploziva.

Posebno se zahvaljujemo svim građanima i gostima, koji su prepoznali naše napore, postupali u skladu sa izdatim naredbama i uputama naših službenika, te korektnim i sportskim ponašanjem dali svoj doprinos na stvaranju jednog sigurnog ambijenta.

Komentari

komentara