NaslovnicaLokalne TemeMještani Brad...

Mještani Bradvi ne daju svoj vodovod

Famozna Reforma javnog sektora iz 2012.godine koja je donijela ništa više do kozmetičkih promjena u 12 javnih preduzeća i ustanova u Visokom te pogodovanja izvršnoj vlasti da radi šta hoće i kako hoće od poskupljenja vode do uvođenja mjesečne naknade samo zato što imate sat za plin ili obespravljenja i ugrožavanja egzistencije nepodobnim novinarima u JP RTV Visoko zamišljena je i kao projekat kojim bi se preuzelo gazdovanje nad lokalnim vodovodima u selima gdje su se mještani samoorganizovali i gdje su proteklih godina uspostavili zatvorene sisteme vodosnabdijevanja. Tom famoznom Reformom javnog sektora u najkraćem i najprostijem objašnjenju zamišljeno je da JKP Visoko oduzme te vodovode u selima te domaćinstvima počne naplaćivati vodu po komercijalnim cijenama.

Mještani Bradvi odlučili su se organizovati i pravno suprostaviti takvom naumu izvršne vlasti. O čemu se radi možete pogledati u dokumentu koji objavljujemo i koji može poslužiti kao matrica i svim ostalim selima koja su prethodnih godina vlastitim sredstvima riješili problem vodosnabdijevanja u svojim Mjesnim zajednicama.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.