BiHPolitikaMirsad Zaimović: Konsultacije u srijedu, mogući datumi konstituiranja novog saziva 21. ili...

Mirsad Zaimović: Konsultacije u srijedu, mogući datumi konstituiranja novog saziva 21. ili 22. novembar

O datumu konstituirajuće sjednice novog saziva Predstavničkog doma Federalnog parlamenta vjerovatno će biti odlučeno u srijedu, 9. novembra.

Mogući termini konstituiranja su 21. ili 22. novembar, ali sve će biti preciznije određeno na konsultativnom sastanku u srijedu, koji je zakazao predsjedavajući dosadašnjeg saziva Mirsad Zaimović.

Prema njegovoj izjavi agenciji Fena, na konsultacije je pozvao predstavnike stranaka što su na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini osvojile mjesta u Predstavničkom domu za predstojeći četvorogodišnji mandat.

Rok za konstituiranje je 20 dana od potvrde konačnih izbornih rezultata, što je već učinjeno 2. novembra, tačno mjesec dana po izborima, odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

U ovoj odluci je navedeno da stupa na snagu danom donošenja i da će biti objavljena u Službenom glasniku BiH, Službenim novinama Federacije BiH, Službenom glasniku Republike Srpske te Službenom glasniku Brčko distrikta.

federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE