ZDKPolitikaMirsad Mahmutagić, načelnik Maglaja: Želim vas obavijestiti da sam odbio mandat zastupnika...

Mirsad Mahmutagić, načelnik Maglaja: Želim vas obavijestiti da sam odbio mandat zastupnika u Skupštini ZDK

Poštovane sugrađanke i sugrađani, završeni su izbori na kojima sam i ja bio kandidat za viši nivo vlasti. Prije svega želim se zahvaliti na podršci koju ste mi dali zbog čega ću svakako nastojati da to i opravdam.

Želim vas obavijestiti da sam odbio prihvatanje mandata zastupnika u Skupštini ZDK što mi je omogućavalo i eventualni ulazak u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH. Odlučio sam da ostanem na poziciji načelnika za što ste mi također dali ogromnu podršku, najveću u poslijeratnom periodu. To me obavezuje da radim u korist građana općine Maglaj i to ću činiti.

Nastavljamo s daljim radom i novim projektima na cijelom području općine u skladu s kriterijima i prioritetima.

Ovim činom sam odbio prihvatanje dobro plaćene pozicije bez pretjerane odgovornosti i pritisaka.

Posljednjih dana sam bio izložen različitim pritiscima raznih centara moći kako bih donio odluku ili odluke koje su u interesu drugih politika i pojedinaca. Nisam podlegao pritiscima i želim nastaviti s odgovornim i transparentnim radom dok imam vašu podršku.

S poštovanjem i svako dobro!

Izvor: FB Page Mirsad Mahmutagić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE