ZDKSportMinistri u Vladi ZDK gosti manifestacije Olympic Day na visočkim piramidama

Ministri u Vladi ZDK gosti manifestacije Olympic Day na visočkim piramidama

Ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Dženana Čišija (finansije), Benjamin Sinanović (unutrašnji poslovi) i Edin Hasaničević (pravosuđe i uprava) prisustvovali su danas tradicionalnoj sportskoj manifestaciji “Olympic Day” koja je održana na lokacijama i terenima u sklopu Arheološko-turističko-sportskog parka “Ravne 2” u Visokom.

“Olympic Day”, praznik sporta i mladosti, koji svake godine organizuju sve članice Međunarodnog olimpijskog komiteta, organizovali su Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u saradnji sa Fondacijom “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Takmičenja su održana na sportskim terenima parka i to u devet sportskih disciplina (taekwondo, rukomet, stoni tenis, karate, tenis, odbojka, košarka, streljaštvo i fudbal), a za učesnike i goste, među kojima su bili i ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, organizovan je obilazak parka i posjeta tunelima Ravne.

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE