ZDKPrivredaMinistar Jasmin Čajić ugostio predstavnike Saveza poljoprivrednih proizvođača "Biljna proizvodnja" ZDK-a

Ministar Jasmin Čajić ugostio predstavnike Saveza poljoprivrednih proizvođača “Biljna proizvodnja” ZDK-a

U prostorijama Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, ministar Jasmin Čajić održao je sastanak sa  predstavnicima Saveza poljoprivrednih proizvođača “Biljna proizvodnja” Zeničko-dobojskog kantona.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim problemima u oblastima biljne proizvodnje sa akcentom na usvojeni Program poticanja poljoprivredne proizvodnje za 2024. godinu te prijedlozima mjera i planova za narednu budžetsku 2025. godinu.

 

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika ZDK-a podržali su usvojeni program izrazili svoje zadovoljstvo za mjere i aktivnosti. Ministar Čajić je obećao da će nastojati da sljedeću godinu pokuša obezbjediti još veći iznos sredstava u budžetu za sve poljoprivredne proizvođače i na taj način pokušati pružiti prijeko potrebnu pomoć i veću podršku u cilju unapređenja i povečanja obima poljoprivredne proizvodnje na području ZDK-a.

 

U istom danu ministar Čajić je održao sastanak sa direktorom Poslovnih novina Emilom Kučkovićem, koji ga je upoznao sa njihovim aktuelnim projektom “100 najvećih u BiH i regionu”, a ministar se zahvalio na posjeti i prezentovanom projektu.

 

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE