Lokalne TemeMini projekat recikliranja u MSŠ "Hazim Šabanović" Visoko

Mini projekat recikliranja u MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko

Reciklomanija je stigla i u JU MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko! U okviru projektne aktivnosti Mini projekat recikliranja, izvršena je nabavka opreme za recikliranje za pilot srednje škole.

Ovo polugodište je počelo drugačije! Učenici MSC “Hazim Šabanović” imali su priliku učestvovati u interaktivnoj radionici o upravljanju otpadom i reciklaži (Modul 1) i proći praktičnu obuku za korištenje opreme ta recikliranje (Modul 2). Teorijske osnove predstavili su izlagači iz CENER-a 21:

• Una Smailbegović (CENER 21): “Koncept nula otpada i njegova primjena u svakodnevnom životu“
• Sadžida Hafizović (CENER 21): „Cirkularna ekonomija i zeleni biznisi“
• Azra Merzić (CENER 21): „Reciklaža i njene prednosti u sistemu upravljanja otpadom“

Znanje je utvrđeno grupnim vježbama i srednjoškolci su predstavili svoje ideje za implementaciju nula otpada u svakodnevni život i vlastite zelene biznis ideje.

I konačno, oprema za recikliranje je stigla! U sklopu Modula 2, učenici su naučili praktično implementirati naučeno znanje o reciklaži i vrstama plastike koristeći nabavljenu opremu.

Čestitamo svim učenicima na završenoj edukaciji i nadamo se da će uskoro reciklaža postati imperativ u našem društvu.

Visoko.co.ba/MSŠ “Hazim Šabanović”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE