Lokalne TemeUčenici MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko na radionici kineskog jezika

Učenici MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko na radionici kineskog jezika

U skopu 35. Sajma knjiga i učila u Privrednom gradu Skenderija ( 17 – 22. aprila 2024.), Biblioteka Univerziteta u Sarajevu organizirala je radionice za srednjoškolce u učenju osnova slovenskog, grčkog i kineskog jezika.

Tim povodom učenici/ce MSŠ „ Hazim Šabanović“ ( Hana Ganić, Nejra Zeherović, Melika Mušinbegović i Hana Tabaković ) su učestovale u radionici iz osnova kineskog jezika pod vodstvom profesorice Chang Wei, predstavnice Konfučijevog instituta u Sarajevu.

Učenice ove škole iskazale su veliko zadovoljstvo što su imale priliku učestovati u ovakvoj vrsti radionice, jer su se prvi put susrele sa kineskim pismom i kaligrafkim pisanjem kineskih simbola.

Nakon završene radionice prestavnici Univerziteta u Sarajevu su uručili progodni poklom za školsku biblioteku.

Visoko.co.ba/Haris Omeragić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE