ZanimljivostiNauka i tehnologijaMicrosoft Teams svim korisnicima omogućio korištenje Walkie Talkie funkcije

Microsoft Teams svim korisnicima omogućio korištenje Walkie Talkie funkcije

Microsoft nastavlja razvijati svoju aplikaciju Microsoft Teams, a sada je korisnicima omogućio funkcijo Walkie Talkie.

Walkie Talkie predstavlja novi način komunikacija te omogućava korisnicima Microsoft Teamsa da “pretvore” svoj smartphone i tablet u walkie-talkie koji funkcioniše preko mobilne ili Wi-Fi mreže.

Pomenuta funkcija je najavljena prije dvije godine, u septembru 2020. godine se pojavila na Androidu u nešto širim razmjerima, ali je sada dostpna za Zebra mobilne uređaje, kao i iPhone te iPad.

Microsoft je ovu funkciju prije svega namijenio radnicima, uposlenicima koji rade direktno s klijentima i obavljaju svakodnevne operacije u kompanijama. Microsoft se udružio s kompanijom Zebra Technologies kako bi ponudio ovu funkciju koja na pritisak na dugme omogućava brzu i sigurnu komunikaciju. Walkie Talkie je posebno koristan za one ne “prvim linijama” borbe protiv pandemije koronavirusa.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Međutim, ova opcija je još uvijek rijetka u svijetu aplikacija namijenjenih komunikaciji. WhatsApp omogućava snimanje govornih poruka te njihovo slanje i primanje, a Slack je također uveo funkciju Huddles sličnu Discordu kako bi korisnici mogli s lakoćom uspostavljati i prekidati pozive. Apple također ima svoju walkie-talkie funkciju na Apple Watchu od 2018. godine kroz FaceTime Audio poziv.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE