NaslovnicaBiHMićo Mićić is...

Mićo Mićić isključen iz SDS-a

Mićo Mićić isključen je iz Srpske demokratske stranke (SDS), a raspušten je i bijeljinski Gradski odbor te stranke.

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, predsjednik stranke Mirko Šarović je rekao da je Mićić isključen jer nije poštovao odluku stranačkog Predsjedništva, koje je zaključilo ranije da njegov sporazum sa SNSD-om nije prihvatljiv za SDS.

Smatraju da je Mićić, koji nije prisustvovo sjednici Predsjedništva, postupao suprotno Statutu SDS-a.

– Mimo znanja SDS-a, Mićić je dostavio sporazum Izvršnom komitetu SNSD-a koji je o njemu raspravljao – rekao je Šarović novinarima.

Mićićev sporazum sa SNSD-om, koji je Predsjedništvo SDS odbilo kao neprihvatljiv za stranku, kako je dodao, ne postoji i neće na bilo koji način biti oživljen i predstavljen kao osnova za neko koaliranje između SDS-a i SNSD na predstojećim izborima.

Šarović je rekao da bilo ko, ukoliko smatra da su mu narušena prava i da današnju odluku treba preispitati, može da se žali Glavnom odboru SDS-a.

Najavio je da će biti učinjeno sve da se konsoliduje SDS u Bijeljini i da će stranka imati svog kandidata za gradonačelnika te lokalne zajednice.

Za „saniranje“ stanja u SDS-u u Bijeljini imenovani su koordinatori Rado Savić i Vukota Govedarica.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.