BiHPolitikaMićić od danas zvanično na čelu nove stranke

Mićić od danas zvanično na čelu nove stranke

Dojučerašnji istaknuti član SDS-a Mićo Mićić od danas je zvanično na čelu nove stranke pod nazivom – SDS Semberije – Mićo Mićić.

Osnivača stranke i kandidata za gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića podržao je SNSD Milorada Dodika. Zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima podrazumijeva modifikaciju u strukturi vlasti u Bijeljini, gdje će Mićić, ukoliko osvoji mandat, funkciju gradonačelnika vršiti u naredne dvije godine, nakon čega je prepušta nekome iz SNSD-a.

Tako bi, nakon Doboja i Trebinja, i Bijeljina mogla, prvi put, postati jedno od važnih uporišta dojučerašnje opozicije na lokalnom nivou. Naravno, ako Mićić pobjedi.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE