SportMessiju bogatstvo čak i ako odluči da napusti Barcelonu

Messiju bogatstvo čak i ako odluči da napusti Barcelonu

Fudbalski klub Barcelona isplatit će 39 miliona eura Argentincu Lionelu Messiju čak i ako napusti klub na kraju sezone, pišu španski mediji.

Španski list “El Mundo” objavio je danas detalje ugovora potpisanog između Barcelone i Messija 30. juna 2017. godine, a koji važi do 20. juna 2021. godine.

U ugovoru se navodi kako će 33-godišnji Messi imati pravo na premiju zbog “poštivanja ugovora i pokazivanja odanosti klubu” te da će mu do 15. jula 2021. biti plaćeno 38.964.977 eura.

”El Mundo”, također, navodi da će Barcelona fudbaleru za četiri sezone ukupno isplatiti bruto 555.237.619 eura, te da je do sada isplaćeno 92 posto od ove cifre.

Zbog objave detalja iz ugovora, FC Barcelona i Messi najavili su da će poduzeti pravne mjere protiv španskih novina.

Joan Laporta, koji se smatra favoritom među tri kandidata na predsjedničkim izborima u Barceloni, koji će biti održani 7. marta, govorio je o ovoj temi za radio Kataloniju.

“Messi je fudbaler koji ostvaruje više prihoda za klub nego što je njegova plata. Proveli smo istraživanje i utvrdili da Messi čini trećinu prihoda ovog kluba. Messi nikada nije predstavljao finansijski problem za klub. Naprotiv, klubu je uvijek donosio profit”, poručio je Laporta.

Barcelona, ​​koja je jedan od ekonomski najpogođenijih klubova epidemijom COVID-19, duguje 196,7 miliona eura ostalim klubovima zbog transfera igrača.

Dug kluba, koji je smanjio plate fudbalerima i tehničkom osoblju, povećao se s 217 miliona eura, u sezoni 2018./2019. godine, na čak 488 miliona eura.

Visoko.co.ba/vijesti.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE