BiHMešalić: Nema govora da DF ide sa Osmorkom pod ovim uvjetima

Mešalić: Nema govora da DF ide sa Osmorkom pod ovim uvjetima

“Nema govora da DF ide sa Osmorkom pod ovim uvjetima da im sporazum piše Dragan Čović, a da im skida Milorad Dodik”, istakao je u Odgovorite ljudima Mahir Mešalić, predsjednik Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu FBiH.

“Nema govora da mi idemo u ovu vlast u kojoj su sve isporučili, odnosno neke su stvari isporučili, a neke će isporučiti u narednom periodu i to baš po sporazumu koji su potpisali. Već su isporučili četvrtog delegata u Domu naroda. Čuo sam od mnogih ljudi iz Osmorke evo da mi formiramo Vijeće ministara na godinu dana, da vidimo hoće li to profunkcionisati. Vi kad formirate vlast, Vijeće ministara i Vladu Federacije, vi ste završili. SNSD ima sistem blokade putem Doma naroda. Vi više to ne možete promijeniti.”

Zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Eldar Čomor tvrdi da SDA neće ništa blokirati.

“SDA će raditi po Ustavu i zakonu i SDA će pokušati obezbijediti parlamentarnu većinu koja će biti od interesa za državu BiH. Imaju određeni uslovi za uspostavu vlasti sa bilo kim – nema Izbornog zakona po volji HDZ-a, nema davanja državne imovine bilo kome, nema projekata bilo koga koji su protiv interesa države BiH.”

“I pored ovih razlika i sučeljavanja i dinamike pozivam na razum i da jedni drugima pružimo ruku, da pokušamo napraviti što bolje ovoj zemlji, da pokušamo relaksirati, da izađemo iz rovova. Mislim da će stvari vrlo brzo krenuti na bolje”, zaključio je Mirsad Čamdžić, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE