BiHDF: Nametanje izmjena Ustava FBiH brutalni napad na ustavni poredak

DF: Nametanje izmjena Ustava FBiH brutalni napad na ustavni poredak

Demokratska fronta u potpunosti odbacuje i najoštrije osuđuje novo nametanje izmjena Ustava Federacije BiH od strane posljednjeg visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta – saopćeno je iz te stranke.

Tvrde kako je potpuno jasno da se radi o brutalnom napadu na ustavni poredak od strane stranca u našoj državi na poziciji visokog predstavnika, “a sa ciljem nametanja izbornih pravila u interesu HDZ-a BiH, te s ciljem formiranja vlasti okupacionog karaktera koju bi pored HDZ-a činile stranke okupljene oko Čovića, u prvom redu SDP, NiP i NS”.

-Demokratska fronta smatra da svako onaj ko prihvati formirati vlast po ovim nametnutim, antiustavnim i nedemokratskim pravilima vrši direktan ‘zločin’ protiv države i građana. Prihvatiti obnašanje vlasti na okupacionoj osnovi, protivno je volji građana, a u interesu stranog faktora i političkih centara iz susjedstva – stav je DF-a.

To znači, kako navode iz te stranke, ništa drugo do historijsko poniženje građana, u prvom redu građana Bošnjaka, ali i svih onih građana nebošnjačke nacionalnosti Hrvata, Srba i Ostalih, te građana kao takvih, koji se ne uklapaju u betonirani etnički koncept.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE