Meggle surutka – vaš saveznik u mršavljenju i postizanju top forme

1126

Ukoliko ste tokom zime dobili koji kilogram viška, proljeće je pravo vrijeme za postizanje top forme. Za početak je najvažnije zdravo se hraniti, a u svoju ishranu svakako trebate uključiti Meggle ProVie surutku, koja će postati vaš najbolji saveznik u poboljšanju vitalnosti.

Bh. potrošačima već je poznata domaća surutka ProVie, koju proizvodi mliječna industrija Meggle. Dobra vijest koja nam stiže iz ove kompanije jeste da odnedavno omiljena ProVie surutka stiže i u dva neodoljiva voćna izdanja. Voćna ProVie surutka sa svojim osvježavajućim okusima narandže i jagode predstavlja odličan izbor za djecu, starije, trudnice, sportaše i rekreativce.

Meggle ProVie4Petar Parlov, dvadesetsedmogodišnji magistar kineziologije i fizičke kulture koji se bavi fitnesom već šest godina, kaže kako je ProVie voćna surutka izuzetno bogata mineralima i pomaže u lučenju hormona koji izaziva osjećaj zadovoljstva i sreće. On također naglašava da je voćna ProVie surutka odličan međuobrok jer stvara osjećaj sitosti i idealan je izbor za sve koji paze na svoju ishranu i žele smršavjeti.

Ovaj mladi stručnjak i uspješan trener fitnesa dao nam je i nekoliko savjeta uz koje možemo zablistati ovog proljeća.

Kao trener fitnesa, šta najčešće savjetujete osobama koje žele prihvatiti zdrav način života?

Tri ključna faktora su: motivacija, strpljenje i cilj. Najčešća pojava kod ljudi koji smatraju da nisu uspjeli u transformacijskom procesu je nedostatak motivacije i strpljenja. Ako želimo postići rezultat, moramo definirati realne kratkoročne ciljeve i imati dovoljno motivacije i strpljenja da istrajemo do kraja. Rezultat ne dolazi preko noći.

Koliko je pravilan izbor namirnica važan za rekreativce?

Prehrana je jako važna u postizanju željenih rezultata. Pogrešnom prehranom možemo izazvati neželjene efekte poput prijevremene pretreniranosti, pada imuniteta koji prati vrtoglavica, lošeg raspoloženja, nesanice i atrofije tjelesne muskulature. Stoga je jako bitno da tokom dana imamo redovne obroke i međuobroke od zdravih i svježih namirnica.

Kakav je režim ishrane i vježbe najbolji za osobe koje žele izgubiti masne naslage?

Prvenstveno moramo reducirati masti i ugljikohidrate iz svakodnevnih namirnica. Zatim, moramo jesti što više laganih obroka bogatih bjelančevinama, ugljikohidratima, zdravim masnoćama, vlaknima, vitaminima i mineralima. Idealno bi bilo jesti svaka dva i pol sata, s tim da između dva glavna obroka, u rasponu od tri sata imamo međuobroke, u vidu Meggle voćnog jogurta ili Meggle ProVie voćne surutke.

Meggle ProVie1

Koliko nam surutka može pomoći u skidanju viška kilograma i koja su to najvrednija svojstva surutke, zbog kojih je ona savršeno piće za sve koji žele zdravo živjeti?  

Surutka ne sadrži visok nivo kalorija i odličan je dodatak u prehrani tokom dijeta. Surutka pozitivno utječe na detoksikaciju pluća koja su temelj za unapređenje funkcionalnih sposobnosti čovjeka, prvenstveno aerobnog kapaciteta, osnove za mršavljenje. Osim toga, surutka je izuzetno bogata mineralima koji djeluju kao elektroliti neophodni za trenažni proces jer reguliraju stanje koncentriranosti, budnosti i raspoloženja.

Surutka sadrži i bjelančevine alfa-laktabulin koje očvršćuju kosti, imunoglobulin i laktoferin, bjelančevine koje sprečavaju upale mišića i djeluju kao obrambeni mehanizam od pada imuniteta. Također, surutka sadrži i mliječne enzime i masne kiseline koje djelujući kao enzimi (ubrzavaju hemijske reakcije) u organizmu utječu na prirodno lučenje hormona serotonina koji regulira osjećaj zadovoljstva i sreće.

Koliko surutke je najbolje popiti u toku dana i da li nam ona pomaže u napadima gladi?

Za odrasle osobe koje treniraju preporučuju se tri čaše surutke od 250 ml i nakon toga isto toliko vode. Ukoliko ne treniramo, onda su dvije čaše surutke od 250 ml i isto toliko vode dovoljne. Mlađa populacija može uzimati jednu čašu surutke i jednu čašu vode dnevno. Meggle ProVie surutka ne sadrži masti, a karakterizira je značajno prisustvo bjelančevina, kalija, fosfora i kalcija, zbog čega se smatra idealnim napitkom za mršavljenje i pročišćavanje tijela. Uz to, u svom sastavu sadrži zdravi šećer koji umanjuje osjećaj gladi. Na sve ovo, surutka pospješuje izvrstan izgled tijela i kože jer njezina mliječna kiselina i šećer potiču crijevnu floru, ojačavaju odbrambeni sistem i usporavaju starenje kože.

Meggle ProVie2

Za kraj, da li nam možete preporučiti nekoliko vježbi za žene i muškarce koji žele izgubiti masne naslage u ovo proljetno vrijeme, a koje se mogu izvoditi kod kuće?

Aerobni trening u jutarnjim satima na prazan želudac osnova je gubitka viška kilograma. Idealno bi bilo vježbati u prirodi na svježem zraku, ali svakako pomaže i ukoliko kod kuće imate pokretnu traku ili jednostavno izaberete aerobne vježbe. Osnova aerobnog treninga je kretanje, s tim da nam je puls u rasponu između 120-140 otkucaja u jednoj minuti. Za početnike ovakav trening bi trajao 20 do 25 minuta bez stajanja, dva do tri puta sedmično. U udobnosti svog doma najbolje je raditi čučnjeve i iskorake, zatim trbušnjake i sklekove, kao i neke laganije vježbe za zadnjicu.

No, bilo koji vid vježbe da odaberete, ne zaboravite na prehranu. Nakon obavljenog treninga toplo preporučujem osvježavajuću i ukusnu Meggle ProVie surutku u praktičnom pakiranju od 0,33L – taman koliko treba.

Komentari

komentara