Lokalne TemeMedresa "Osman-ef. Redžović" domaćin kampa za aktiviste i članove Mreže mladih Muftijstva...

Medresa “Osman-ef. Redžović” domaćin kampa za aktiviste i članove Mreže mladih Muftijstva sarajevskog

U Medresi “Osman-ef. Redžović” u Visokom tokom vikenda održan je Radno-edukativni kamp za 50 članova i aktivista Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Naime, prema Planu i programu rada Muftijstva sarajevskog svake godine se organizira kamp, a u okviru Strategije Mreže mladih aktivisti su na trodnevnom kampu učestvovali u izradi Canvas programa za Mrežu mladih.

Dr. Samed Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, prenio je učesnicima kampa selame i čestitke muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa, te im je uputio i nekoliko važnih poruka.

– Pridajemo pažnju Mreži mladih kao važnom segment djelovanja aktivizma u okviru Muftijstva sarajevskog. Važno je doprinijeti u pripremi mladih za izazove s kojima će se suočavati. Dakle, cilj nam je da kroz Mrežu mladih jačamo svoju zajedničku viziju rada i djelovanja. Edukativni trodnevni kamp za aktiviste i članove Mreže mladih su kratka, ali veoma intenzivna edukativno-radna iskustva – izjavio je dr. Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog.

Dodao je da ih nakon završenog radno-edukativnog kampa “veseli motivacija kod članova Mreže mladih”.

– U okviru Radno-edukativnog kampa članovi mreže mladih imali su priliku za stjecanjem novih prijateljstava, boljim upoznavanjem svojih vršnjaka, razmjenom iskustava, radili su na važnom projektu za Mrežu mladih. Vjerujemo da će s ovog programa ponijeti lijepe uspomene i korisno znanje i iskustvo – izjavio je dr. Omerdić.

Naglasio je da će nastojati programski i individualno jačati i afirmirati Mrežu mladih.

– Svakako, zahvaljujemo se roditeljima koji su prepoznali Mrežu mladih Muftijstva sarajevskog kao važan edukativno-društveni projekat, i dali nam djecu na povjerenje. Također, želim se zahvaliti svojim kolegama imamima, kao koordinatorima Mreže mladih koji ulažu veliku trud, kao i direktoru i upravi Medrese “Osman-ef. Redžović” na podršci u organiziranju ovog kampa – poručio je, između ostalog, dr. Samed Omerdić.

Također, dr. Omerdić najavio je da će edukacija u okviru Mreže mladih Muftijstva sarajevskog biti nastavljena u srijedu, 1. februara, kada je planiran cjelodnevni seminar za koordinatore Mreže mladih.

Trener edukativnog programa bio je prof. dr. Dženan Kulović.

– Ovaj kamp je izuzetna prilika za mlade da se međusobno upoznaju, druže, uče i povezuju kako bi unaprijedili svoja znanja, vještine i sposbnosti koje će ih osposobiti za preuzimanje odgovornih pozicija u bosanskohercegovačkom društvu. Posebnu zahvalnost dugujem organizatorima koji su prepoznali značaj organiziranja ovakvih događaja – kazao je Kulović.

Direktor Medrese “Osman-ef. Redžović” ocijenio je Mrežu mladih kao “jedan od neobično važnih projekata Islamske zajednice”.

– Zato nas čini sretnim što smo bili u prilici ugostiti te vrijedne mlade ljude i biti domaćini kampa koji ih je okupio. Nadamo se da će im vrijeme koje su proveli u Medresi biti lijepa uspomena, ali i poticaj da nastave sarađivati u dobru – kazao je direktor Handžić.

Mladi su istaknuli da su stekli nova znanja i vještine, te da su ojačali međusobne veze.

Na kraju trodnevnog kampa svim učesnicima dodijeljen je Certifikat za učešće, a treneru prof. dr. Dženanu Kuloviću, direktoru Medrese “Osman-ef. Redžović” Dženanu Handžiću i njegovom pomoćniku Dženanu Rezakoviću uručene su zahvalnice.

(Preporod.info)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE