NaslovnicaLokalne TemeMeđunarodni t...

Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe održan u Visokom

IX Međunarodni turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe “Visoko 2022” održan je u okviru obilježavanja Dana Grada Visoko. Učešće je uzelo 9 ekipa iz BiH i zemalja iz okruženja, a u konačnici prva tri mjesta pripala su:

1. Udruženje slijepih Bužim,
2. Udruženje “Naš pogled” Živinice
3. USV Visoko.

Na završnom dijelu i podjeli nagrada za najuspješnije učešće je uzeo i gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić, koji je uručio pehare, medalje i diplome za najuspješnije i zahvalnice za učesnike. Biranim riječima se obratio učesnicima, zahvalivši na učešću i obećanjem za punu podršku kategoriji sportista osoba sa invaliditetom. Ujedno i zvanično je zatvorio ovaj turnir u pikadu za slijepe i slabovidne osobe.

Visoko.co.ba/Senad Goralija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.