Marković: Nisam zadovoljan, ali najvažnija je pobjeda

Meč protiv Bjelorusije će biti odlučujući, svjesni smo od oktobra

532

Selektor Dragan Marković bio je zadovoljan samo osvojenim bodovima, ali ne i igrom naše reprezentacije u meču protiv Litvanije. Marković ističe da moramo popraviti igru u oba segmenta, i u napadu, i u odbrani.

“Najbitnije je da smo pobijedili. Odigrali smo jako lošu utakmicu, kako u odbrani, tako i u napadu. Nisam zadovoljan onim što smo prikazali, u napadu nismo zabijali zicere, a u odbrani nismo zatvarali, nismo pomagali jedni druge, što je netipično za nas. Protivnik je izuzetno nezgodan, ne predaje se od prve do zadnje minute. Vidjelo se da znaju igrati rukomet, a mi smo odigrali jedan loš susret” – govori Marković, te nastavlja:

“Dobro je da se ovo desilo na vrijeme, dobili smo žuti karton i opomenu pred odlučujući meč sa Bjelorusijom. Ali ovakve utakmice se dešavaju stalno, znam ih iz igračkih dana i ne mogu biti zadovoljan, osim sa pobjedom i bodovima koje smo osvojili. Mislim da je ključni čovjek bio moj golman, koji je na samom kraju, kad nam je to najviše trebalo, branio najbolje i hvala Bogu ostvarili smo pobjedu.”

Popularni Marka istakao je i da je publika tokom cijelog meča bila osmi igrač reprezentacije i zahvalio joj se na sjajnoj podršci.

“Hvala publici, koja je imala strpljenja za našu lošu igru, jer su bili odlični tokom cijelog meča i bili su nam vjetar u leđa u ključnim trenucima. U revanšu ne vjerujem da možemo ovako slabo odigrati, a nemoguće je i da oni ovako briljantno odigraju. Imali smo sreću da im je jedan od najboljih igrača bio odustan, ali i da je bio tu ne vjerujem da bi oni ovako igrali, jer sigurno da on stvara veliki pritisak ostalim igračima. Oni su ostvarili sve što su zacrtali i to nije bilo dobro za našu lošu predstavu, ali na kraju moram reći da sam ponosan jer, bez obzira na sve, mi još živimo na krilima boda iz Bjelorusije i taj meč s njima će biti od ključne važnosti, toga smo svjesni još od oktobra” – rekao je selektor Zmajeva.

Komentari

komentara