Lokalne TemeSportRukomet rukometašima!

Rukomet rukometašima!

Nisam pozvan da pišem i govorim o rukometu, ne pratim rukomet, više volim jedan korner na fudbalskoj utakmici nego komplet Svjetsko prvenstvo u rukometu. O njemu malo znam ili ništa, a i ono što znam to znam preko Senada Skopljaka, Jasmina Tajića, Darija Božića, Faruka Halilbegovića, Faruka Vražalića i drago mi je kad vidim sve te sudijske uspjehe braće Konjičanin… Međutim pratim sve ove popratne stvari koje se dešavaju oko RK Bosna, sve visočke dušebrižnike, kretene, debile i idiote koji iz raznoraznih i sebi poznatih razloga koriste RK Bosna kao sredstvo za ostvarenje nekakvih svojih ciljeva, a većina ih je bila pošteđena rada fizičkog/tjelesnog odgoja i dodir sa bilo kakvom loptom su imali samo onda kada ona greškom dođe u njihovu avliju ili na balkon dok su se druga djeca igrala fudbala, košarke, rukometa… u njihovoj blizini.

Zbog toga ću odmah u drugom pasusu poentirati sa suštinom onoga što želim da kažem.

RUKOMET RUKOMETAŠIMA!

RK Bosna Visoko Ekoenergija treba da vode i njime upravljaju Faruk Vražalić, Faruk Halilbegović, Harun Sirčo i Senad Skopljak. To je jedino ispravno rješenje da se završi sa prostitucijom i raskusurivanjem rukometne igre u Visokom koja je odavno izašla iz dvorane i sa parketa i postala suprotnost sama sebi.

A evo argumeti i zašto je to jedino ispravno

Faruk Vražalić je po svim statistikama najbolji rukometaš u Visokom svih vremena bez obzira koliko ko subjektivno mislio drugačije, činjenice tako govore. Faruk Halilbegović je friško završio zavidnu igračku karijeru, reprezentativac, igrao u velikim klubovima, osvajao titule, ima ogromna poznanstva sa ljudima koji su trenutni rukometni autoriteti. Harun Sirčo je sin Edhema Sirče, momak kojeg sam tek nedavno upoznao i neko ko je na mene ostavio nevjerovatan utisak mladog, pametnog, pristojnog, kulturnog i obrazovanog Visočanina, upravo onakvog kakav treba da izgleda predsjednik RK Bosna. Senad Skopljak je najtrofejniji visočki trener, najbolji visočki trener, živa legenda rukometa koji nikad sa Bosnom nije ispao iz lige i za njega su vezani najveći uspjesi kluba. Dokazao se i u drugim klubovima, aktuelni je trener osvajača Kup-a Bosne i Hercegovine i trener koji je od RK Vogošća sa kolonijom visočkih ruometaša ostavio veliki trag i na evropskoj rukometnoj sceni.

A sada se vraćam na početak i ono kako je trebalo početi tekst i šta me ponukalo da napišem isti, ali obzirom da ljudi više ne čitaju tekstove u kojima ima više od 100 karaktera takav je kakav jest.

Naime, sinoć sam iz pristojnosti sa predsjednikom NK Bosna Emirom Bijedićem u čijoj sam upravi zajedno sa Emirom Vračom prisustvovao svečanoj akademija povodom 70 godina visočkog rukometa. A onda sam primjetio kako sve tu zapravo (ne)funkcioniše. A evo cijelo jutro mi prijatelji iz Visokog šalju screenshotove sa društvenih mreža ovih koji se ko fol razumiju u rukomet i oni znaju kako bi to kao trebalo i liječe svoje komplekse nad imenom kluba koji slavi 70.godina i koji je jedan od identiteta ovog grada.

Ne bih dalje posebno pametovao jer kako rekoh nisam pozvan da o tome bilo šta govorim, ali bih onima koji se pitaju i koji imaju resurse i poluge odlučivanja savjetovao da prekinu ovu nepotrebno sagu oko RK Bosna. Nisu to ni Visoko ni RK Bosna zaslužili.

Umjesto što svaki bezvenjak i lažni navijač i “ljubitelj” rukometa sebi ili uskoj skupini pjana, kockara, nerealizovanih ljudi… putem društvenih mreže ili jutarnjih kafa upravo u KSC “Mladost” pokazuje telefon i ukazuje na to: “a vidi šta sam im ja napisao”, “vidi kako sam im se ja nagovorio”, “vidi šta mi je ovaj odgovorio”… presjecite to, zahvalite se aktuelnom rukovodstvu kluba, krenite sa “nule” i pravite klub kakav treba da bude u situaciji kada nikad više sredstava taj klub nije dobijao od Gradske uprave Visoko.

Vratite rukomet rukometašima, spasite ga od dnevnopolitičkih prepucavanja pa čak i bivših igrača i članova nekih prijašnjih Uprava kluba koji rukomet u Visokom drže kao taoca svojih subjektivnih stavova i nerealizovanih želje.

Otvorite razgovore sa dva Faruka, Harunom, Đangom, vratite visočku djecu u RK Bosna i vratite se gdje vam je mjesto i gdje smo vas navikli gledati, a to je u elitnom rangu takmičenja.

Adnan Jasho Jašarspahić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE