ZanimljivostiLG proizveo savitljivi TV koji se lijepi na zid

LG proizveo savitljivi TV koji se lijepi na zid

Kompanija LG je dizajnirala TV koji se postavlja na zid veoma lako, baš kao i magnet na frižider.

Na događaju u Južnoj Koreji elektronski gigant je predstavio nevjerovatni 55-inčni TV sa savitljivim ekranom, koji se na zid pričvršćuje pomoću magneta.

Istina, radi se o konceptu za koji se ne zna kada će se naći u proizvodnji i prodaji. Svrha prezentacije je bila najaviti LG-jeve planove da se fokusira na proizvodnju OLED ekrana.

Ekran konceptnog TV-a je tanji od jednog milimetra, a na zid se lijepi pomoću magnetne podloge postavljene na zidu.

LG i Samsung su kompanije koje u proteklih nekoliko godina prave savitljive ekrane. Samsung će sljedeće godine proizvesti potpuno savitljivi smartphone, što je potvrđeno u novembru prošle godine. Samsung i LG su već na tržište plasirali mobitele zakrivljenim ekranima.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE