BiH'Lana nam je inspiracija': Mostar konačno dobija olimpijski bazen

‘Lana nam je inspiracija’: Mostar konačno dobija olimpijski bazen

Potpisani Ugovor u vrijednosti od 11 miliona maraka odnosi se na prvu fazu izgradnje bazena koja podrazumijeva izgradnju konstrukcije, krova i fasade Olimpijskog bazena “Mostar”.

Gradonačelnik Kordić kazao je kako se već puno pričalo o bazenu te da je potpisivanje ugovora i početak njegove izgradnje konačno došao u pravom trenutku, s obzirom da je Mostarka Lana Pudar jučer postala juniorska svjetska prvakinja u plivanju.

– Čestitamo Lani na ovom uspjehu. Priča oko Olimpijskog bazena u Gradu Mostaru je nekako krenula s Laninim uspjesima i njenom vidljivošću u ovom sportu. Svima nama je ona poslužila kao inspiracija, počev od federalnog nivoa, kantonalnog i nas na lokalnom nivou da ovu temu vrlo ozbiljno shvatimo i da vrlo ozbiljno krenemo. Nakon što smo proveli sve potrebne procedure konačno danas potpisujemo ovaj ugovor i nadam se da u vrlo skorom roku krećemo s izabranim izvođačen u izgradnju Olimpijskog bazena – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako se u isto vrijeme rade dva velika infrastrukturna projekta u Mostaru- bazen i gradska dvorana, te ocijenio kako je predanim radom, kako se radilo i protekle tri godine, to sve skupa moguće napraviti.

– Kako sada stvari stoje, ta dva velika ili povijesna infrastrukturna projekta za Grad Mostar će ipak biti završena – ustvrdio je Kordić.

Direktor Direkcije za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru Edin Prašo kazao je kako izgradnja ovog objekta znači veliki iskorak u jednu novu vizuru grada.

– Prva faza izgradnje bazena na koju se odnosi potpisani ugovor podrazumijeva vremenski termin od 18 mjeseci. S izgradnjom velikog glavnog objekta, samih bazena i korpusa objekta mi završavamo većinu izgradnje što se tiče samog kompleksa Olimpijskog bazena u Mostaru. Pored izgradnje konstrukcije radi se i o pokrivanju i dijelu fasade koja zatvara taj objekat – pojasnio je Prašo.

Direktor širokobriješke građevinske firme Hering Ladislav Bevanda zahvalio je investitoru na ukazanom povjerenju te naglasio kako će radovi početi već sutra i da će sve nastojati napraviti u sladu s ugovorom.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić, koji je zahvalio gradonačelniku Kordiću ali i bivšem federalnom premijeru Fadilu Novaliću i tadašnjoj Vladi FBiH koja je obezbijedila sredstva s kojima trenutno raspolažu.

– Ovih devet miliona maraka koje sad imamo je obezbijedila ta vlada. Siguran sam da ćemo nastaviti i sa novom Vladom i vladama i da ovaj projekt neće stati do njegovog konačnog završetka, a gradonačelnik i ja, kao i naši saradnici, potrudit ćemo se da to bude što prije završeno – poručio je Marić.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE