Lokalne TemePozitivno VisokoKRG “Ritam” dobitnik nagrade za sportski klub juniorke na manifestaciji Izbor najboljih...

KRG “Ritam” dobitnik nagrade za sportski klub juniorke na manifestaciji Izbor najboljih u sportu ZDK za 2023. godinu

Ekipa Kluba ritmičke gimnastike „Ritam“ zauvijek će biti uspisana u istoriju bh. ritmičke gimnastike nakon uspjeha na Balkanskom prvenstvu, sa kojeg su donijele bronzanu medalju i pehar. Njihov nastup na Balkanskom prvenstvu nije bio samo sportski trijumf, već i izraz nevjerovatne snage. Put do istorijske medalje nije bio

bez izazova, ali se ekipa KRG „Ritam“ hrabro suočavala sa preprekama, pokazujući, ne samo fizičku izdržljivost, već i mentalnu snagu.

„U protekloj godini, suočili smo se s raznim izazovima, od kojih je najveći bio odlazak na 1. Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici u Crnoj Gori, u septembru 2023. Radili smo timski kako bismo prevazišli prepreke i ostvarili postavljene ciljeve. Dobijeno priznanje je potvrda našeg zajedničkog truda, predanosti i
postignuća. Ono ima poseban značaj jer ukazuje na to da smo prepoznati od strane drugih, što dodatno podstiče našu motivaciju za nastavak dobrog rada kluba u budućnosti“, kaže Alina Brutus, trenerica KRG “Ritam”.

Ovaj uspjeh, kažu, nije završio sa trenutkom osvajanja medalje. Prejuniorska ekipa KRG „Ritam“ postala je izvor inspiracije za buduće generacije mladih takmičarki, potičući ih da sanjaju velike snove i slijede put izvrsnosti u sportu. Osim ovog izvrsnog rezultata, na međunarodnim trunirima „Srce Čelika“, održanom u Zenici i „Ritam Open“, održanom u Kiseljaku, osvojile su prva mjesta i zlatne medalje.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE