SvijetKosovo: Situacija u Zvečanima se smirila nakon jake kiše

Kosovo: Situacija u Zvečanima se smirila nakon jake kiše

Specijalne jedinice Policije Kosova su i dalje u zgradi Opštine Zvečan, a zbog jake kiše srpski građani su se trenutno povukli u okolne ulice.

Kosovskim novinarskim ekipama je onemogućeno da priđu bliže zgradi opštine nakon što su na njih lokalni stanovnici srpske nacionalnosti pucali iz obližnjih objekata.

Na početku ulice u kojoj je opštinska administracija su pripadnici specijalnih jedinica, pod kompletnom opremom.

Moglo se vidjeti da vozila policije idu ulicom u pravcu zgrade Opštine.

Tokom akcije ulaska u zgradu lokalne samouprave pripadnici policije sukobili su se s demonstrantima srpske nacionalnosti koji su željeli spriječiti njihov ulazak. Policija je upotrebila suzavac kako bi ih rastjerala.

U saopštenju policije se navodi da su građani bili nasilni te da su gađali policajce raznim tvrdim predmetima i šok bombama.

Tom prilikom lakše je povrijeđeno pet policajaca, koji su se nakon ukazane pomoći vratili na zadatak.

Oštećena su četiri policijska vozila od kojih je jedno zapaljeno. Policija navodi da su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja, ali se ne zna s koje lokacije.

Sjedinjene Američke Države osudile su akciju kosovskih institucija da uđu u zgradu opštine na sjeveru Kosova.

“Današnje nasilne mjere trebale bi biti odmah zaustavljene”, objavio je američki ambasador Jeff Hovenier na Kosovu na društvenoj mreži Twitter.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE