ZanimljivostiNauka i tehnologijaKorisnici iOS-a mogu dijeliti tvitove s Twittera kao Instagram storiese

Korisnici iOS-a mogu dijeliti tvitove s Twittera kao Instagram storiese

Aplikacija za Twitter namijenjena uređajima s operativnim sistemom iOS sada omogućava svima da lako i brzo dijele tvitove na storiese na Instagramu.

Opcija je dostupna pritiskom na ikonicu share ispod svakog tvita, a potom je potrebno odabrati opciju Instagram Stories na listi aplikacija. Naredni korak je prebacivanje na Instagram gdje se tvit može smanjiti repozicionirati i dopuniti/ukrasiti tekstom, naljepnicama, muzikom i slično.

Naravno, uvijek je moguće napraviti screenshot tvitova i ručno ih uploadovati kao Instagram story, ali novi interfejs taj proces značajno olakšava, a rezultati izgledaju bolje. Čini se da opcija najbolje funkcioniše u slučaju tvitova baziranih na tekstu i fotografiji u odnosu na tvit koji sadrži video.

I dok je postalo lakše dijeliti tvitove na Instagram, još uvijek je teško dijeliti sadržaj s Instagrama na Twitter. Pokušaj objavljivanja linka s Inst6agrama se na Twitteru i dalje prikazuje kao URL bez preview kartice. Funkcionalnost je nestala još 2012. godine te nema naznaka njenog skorog povratka.

Twitterova zvanična integracija s Instagram storiesima dolazi nakon što je slična funkcija dodana na Snapchat i to samo za korisnike iOS-a, a kada će biti dostupna za Android, nije poznato.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE