NaslovnicaLokalne TemeKoncert slije...

Koncert slijepih muzičara narednog četvrtka u Visokom

Programom rada Udruženja slijepih Visoko za tekuću godinu, predviđena je realizacija projekta “Pristupačnost muzejskih eksponata slijepim osobama sa taktilnom postavkom za slijepe i koncert slijepih muzičara – interpretatora sevdalinki”. Navedeni koncert je jedna od aktivnosti koje se realizuju u sklopu predmetnog projekta, a isti implementira Udruženje slijepih Visoko uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Grad Visoko, povodom 3. decembra, međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom.

Tim povodom, u Visokom će biti održan koncert slijepih muzičara sa gostima i to u četvrtak 08.12.2022. godine, u sali Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović” sa početkom u 13.00 sati. Na koncertu nastupaju učenici – orkestar Centra za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići – Sarajevo i gosti koncerta učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko.

Također, na dan održavanja koncerta planirana je postavka izložbe koju će prirediti uposlenici JU Zavičajni muzej Visoko u saradnji sa Udruženjem slijepih Visoko.

Slijepi građani su naša stvarnost kojima treba dopustiti da pokažu svoje mogućnosti, te ih tretirati kao i svu drugu djecu, koja nemaju problem sa vidom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.