Koncert Latifa Moćevića 9. marta u Bošnjačkom institutu u Sarajevu

52

Nakon više od šest godina pjevač i kompozitor Latif Moćević održat će koncert u subotu, 9. marta, u Sarajevu.

– Od koncerta u Narodnom pozorištu 2018. godine sam aktivan na raznim drugim poljima – od rada sa učenicima solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo, dirigovanja i rada sa horovima, komponovanja, pa sve do koncerata Mravka Travka kojem sam najviše bio posvećen. Sve navedeno nastavljam raditi, ali je sada zrelo i za nove solističke koncerte, a i ramazan je dodatna, posebna inspiracija – kaže Moćević.

Kako najavljuje, koncert u sali Bošnjačkog instituta 9. marta će biti poseban po mnogo čemu.

– To će, prije svega, biti koncert bliskosti, jer kamerna atmosfera daje mogućnost da zavirimo u suštinu svakog stiha i tona. Koncert će činiti moje autorske pjesme kao i duhovna muzika, te sevdalinka. Prostori umnogome određuju karakter koncerta. Ovaj put sam poželio pobjeći od bilo kakvog senzacionalizma i “veliku” produkciju zamijeniti čistom umjetnošću u kojoj je izvedba ono što nosi program. Sala Bošnjačkog instituta je upravo sala za takve koncerte.

Imam čast nastupati sa pijanistom Adisom Vuga, sa kojim pripremam devedeset minuta sjajne muzike. Nastupati uz klavir je za mene posebna prilika i najiskrenije se radujem izlasku na scenu. Ulaznice su u prodaji dostupne u sistemu kupikartu.ba i na platou Skenderija – kaže Moćević koji dodaje da je dizajn plakata za koncert radio Sanjin Fazlić.