Komesar Petričević izbacuje Bosnu iz Premijer lige

1495

Već dugo se po medijima povlači ta priča o žalbama nekih klubova Premijer lige na nastup Mirze Hurema za visočku Bosnu i pominje se eventualno oduzimanje bodova visočkom klubu, a sada je to eskaliralo odlukom komesara lige da uvaži žalbe i oduzme Bosni šest bodova na osnovu žalbi Lokomotive i Gradačca. To je naravno prvostepena odluka i sada je na redu žalba Bosne, čiji predstavnici su prilično mirno reagovali na sve i vjeruju da nisu krivi u cijeloj priči, tako da slijedi nastavak ove sapunice.

Evo odluke komesara Petričevića o tome da se utakmice Bosna – Gradačac registruje u korist gostiju rezultatom 10:0, kao i meč Lokomotiva – Bosna, te je Bosni oduzeo po jedan bod za oba meča. :

Na navedene utakmice 23. i 25. kola PML BiH RK Gradačac i RK Lokomotiva su blagovremeno ( Čl.84 i Čl. 87 propozicija Takmičenja ) uložili žalbu na ispravnost registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze lic. 04. 

Od kancelarije Saveza BiH ( tj. Registracione komisije ) je zatražen zvaničan, jasan i nedvojben služeni stav o ispravnosti registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze, na osnovu koje bi se izrekla Odluka u prvom stepenu. 

Odlukom IO RS BiH žalbeni postupak je vraćen na Komesara PML BiH. Nakon provedenog žalbenog postupka o ispravnosti registracije i dostave svih dokumenata kancelariji RS BiH , te Takmičarskoj Komisiji i povratne informacije-Zapisnika od kancelarije Saveza, odnosno TK i dostavljenih ( 28.4.15. ), pojedinačnih izjava članova Registracione Komisije, u kojima dva od tri člana ( g. Đukić i g. Kekić) izjavljuju da nisu učestvovali u registraciji gore pomenutog igrača, a g.Lipa da je registracija ispravna, kao Prvostepeni organ (Čl. 91. Propozicija Takmičenja ) na osnovu svih raspoloživih dokumenata i Odluka ( IO RS BiH i TK da se ispoštuje procedura i normativni akti RS BiH u Prvom stepenu ) te neusaglašenog i jedinstvenog zvaničnog stava  članova Registracione komisije, donešena je Odluka o registraciji navedenih utakmica 23. i 25. kola PML BiH na koje su uložene žalbe.

S nestrpljenjem čekamo i reakciju Bosne, jer je vrijeme da i oni iznesu svoje viđenje kompletne situacije.

Komentari

komentara