NaslovnicaSportRukometKomesar Petri...

Komesar Petričević izbacuje Bosnu iz Premijer lige

Već dugo se po medijima povlači ta priča o žalbama nekih klubova Premijer lige na nastup Mirze Hurema za visočku Bosnu i pominje se eventualno oduzimanje bodova visočkom klubu, a sada je to eskaliralo odlukom komesara lige da uvaži žalbe i oduzme Bosni šest bodova na osnovu žalbi Lokomotive i Gradačca. To je naravno prvostepena odluka i sada je na redu žalba Bosne, čiji predstavnici su prilično mirno reagovali na sve i vjeruju da nisu krivi u cijeloj priči, tako da slijedi nastavak ove sapunice.

Evo odluke komesara Petričevića o tome da se utakmice Bosna – Gradačac registruje u korist gostiju rezultatom 10:0, kao i meč Lokomotiva – Bosna, te je Bosni oduzeo po jedan bod za oba meča. :

Na navedene utakmice 23. i 25. kola PML BiH RK Gradačac i RK Lokomotiva su blagovremeno ( Čl.84 i Čl. 87 propozicija Takmičenja ) uložili žalbu na ispravnost registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze lic. 04. 

Od kancelarije Saveza BiH ( tj. Registracione komisije ) je zatražen zvaničan, jasan i nedvojben služeni stav o ispravnosti registracije igrača RK Bosna Visoko Hurem Mirze, na osnovu koje bi se izrekla Odluka u prvom stepenu. 

Odlukom IO RS BiH žalbeni postupak je vraćen na Komesara PML BiH. Nakon provedenog žalbenog postupka o ispravnosti registracije i dostave svih dokumenata kancelariji RS BiH , te Takmičarskoj Komisiji i povratne informacije-Zapisnika od kancelarije Saveza, odnosno TK i dostavljenih ( 28.4.15. ), pojedinačnih izjava članova Registracione Komisije, u kojima dva od tri člana ( g. Đukić i g. Kekić) izjavljuju da nisu učestvovali u registraciji gore pomenutog igrača, a g.Lipa da je registracija ispravna, kao Prvostepeni organ (Čl. 91. Propozicija Takmičenja ) na osnovu svih raspoloživih dokumenata i Odluka ( IO RS BiH i TK da se ispoštuje procedura i normativni akti RS BiH u Prvom stepenu ) te neusaglašenog i jedinstvenog zvaničnog stava  članova Registracione komisije, donešena je Odluka o registraciji navedenih utakmica 23. i 25. kola PML BiH na koje su uložene žalbe.

S nestrpljenjem čekamo i reakciju Bosne, jer je vrijeme da i oni iznesu svoje viđenje kompletne situacije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.