BiHKo je sve stopirao: SBB-ov kandidat Đenan Salčin nije imenovan za direktora...

Ko je sve stopirao: SBB-ov kandidat Đenan Salčin nije imenovan za direktora “Autocesta FBiH”?

Iako je Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj hitnoj telefonskoj sjednici dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP “Autoceste Federacije BiH” da za vršioca dužnosti direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do šest mjeseci, imenuje Đenana Salčina (SBB), to će se sudeći prema informacijama do kojih je došla novinska agencija Patria, ipak odužiti.

Nakon što su iz SBB u nedjelju prozvali koalicionog partnera SDA da opstruira imenovanja na već dogovorene pozicije u javnim kompanijama koristeći situaciju dok se Fahrudin Radončić nalazi u pritvoru, uslijedila je dan poslije hitna telefonska sjednica na ovu temu.

Međutim, sada je nezvanično saznajemo “zapelo” na Nadzornom odboru. Intervenisali su neki visoki zvaničnici SDA, koji su upozorili članove NO da postoje “određeni problemi u koaliciji”, te je zvanično potvrđivanje Salčina za v.d. direktora stavljeno na čekanje.

Članovi privremenog Nadzornog odbora JP “Autoceste Federacije BiH” su Zlatan Lovrić, Almir Spaho, Sead Kaknjo, Bilal Tulumović i Ante Vrdoljak.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE