NaslovnicaBiHPromoKlas nastavlj...

Klas nastavlja ekspanziju, sklopljen ugovor za distribuciju na Kosovo

Kompanija Klas, kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija, ovu godinu započinje osvajanjem još jednog tržišta, a riječ je o Kosovu. Potpisom strateškog ugovora sa distributerskim kućama Prizren Commerce Group i ABI, Klas sa svojim konditorskim asortimanom (bosanski lokum, štrudlice, sve vrste rolata i keks Jaro ) ulazi u sve markete na Kosovu. U trgovinama će se, pored ovih proizvoda, moći kupiti i dobro poznata Klas jufka.  

Kosovo, kao jako mlado tržište, pokazalo je interes za naše proizvode i to nam govori da kvalitet koji mi nudimo godinama prepoznaju i novija tržišta. Cilj nam je u ovoj godini obuhvatiti sve zemlje bivše Jugoslavije i da se u njima do kraja 2023. godine mogu kupiti proizvodi iz našeg asortimama“ – ističe Dragan Vučić, izvršni direktor kompanije Klas.

Dok prve količine isporuke Klas proizvoda stižu na Kosovo, iz ove kompanije navode kako će proširiti izvozni asortiman prema ovom tržištu i da će građani Kosova uskoro moći kupiti i naše najpoznatije Klas brašno.

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.