BiHPromoKlas nastavlja ekspanziju, sklopljen ugovor za distribuciju na Kosovo

Klas nastavlja ekspanziju, sklopljen ugovor za distribuciju na Kosovo

Kompanija Klas, kao jedna od vodećih prehrambenih kompanija, ovu godinu započinje osvajanjem još jednog tržišta, a riječ je o Kosovu. Potpisom strateškog ugovora sa distributerskim kućama Prizren Commerce Group i ABI, Klas sa svojim konditorskim asortimanom (bosanski lokum, štrudlice, sve vrste rolata i keks Jaro ) ulazi u sve markete na Kosovu. U trgovinama će se, pored ovih proizvoda, moći kupiti i dobro poznata Klas jufka.  

Kosovo, kao jako mlado tržište, pokazalo je interes za naše proizvode i to nam govori da kvalitet koji mi nudimo godinama prepoznaju i novija tržišta. Cilj nam je u ovoj godini obuhvatiti sve zemlje bivše Jugoslavije i da se u njima do kraja 2023. godine mogu kupiti proizvodi iz našeg asortimama“ – ističe Dragan Vučić, izvršni direktor kompanije Klas.

Dok prve količine isporuke Klas proizvoda stižu na Kosovo, iz ove kompanije navode kako će proširiti izvozni asortiman prema ovom tržištu i da će građani Kosova uskoro moći kupiti i naše najpoznatije Klas brašno.

 

 

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE