NaslovnicaZDKPolitikaKasumović i S...

Kasumović i SDP-ovi zastupnici nastavili prepirke, Amel Šišić tvrdi da je dobio i prijetnje

Nakon današnjeg povlačenja tačke s dnevnog reda sjednice Vlade ZDK koja se ticala imenovanja novog komesara, reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Benjamin Sinanović, ali i Kasumović koji je nastavio prepirku s SDP-ovcima, a jedan od njih tvrdi da je dobio i prijetnje.

Da će imenovanje policijskog komesara, odnosno, prolongiranje imenovanja na samo nekoliko dana, izazvati toliko trzavica na relaciji SDP – Fuad Kasumović, niko nije mogao vjerovati. Sukobi koji su počeli još prije nekoliko dana planom izbacivanja Kasumovića iz vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu te salvi uvreda, nastavljeni su i danas.

Prvo je u medijima reagovao ministar Sinanović koji je kazao da orkestrirani mediji pod palicom Kasumovića iznose napade na njega, a onda je reagovao i Kasumović koji je ministra oslovio hrabrim pod navodnicima te između ostalog kazao da mu je na jednom od sastanaka kazao “j**** te onaj ko te postavio na to mjesto”.

“Prije svega, ‘HRABRI’ ministre, Vi ni u #mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju jer ste očigledno nesposoban i neuk kadar. Podsjećam vas da ste bili u mome uredu, zajedno sa premijerkom Amrom Mehmedić, kada smo razgovarali da kriminalni MUP vratimo u okvire normalnog funkcioniranja i u službu građana. Tada smo govorili da se podhitno mora smijeniti tadašnji komesar Rusmir Šišić, te smo govorili da ćemo očistiti kriminalni MUP. Međutim, tom prilikom ste mi rekli da to ne smijete uraditi jer će vas Ramo Isak provozati u gepeku, zbog čega sam tada, izrevoltiran jer nemate hrabrosti, psovao i rekao j… te onaj ko te postavio na to mjesto”, napisao je Kasumović, a njegov post prenosimo u cjelosti.

Nedugo nakon toga ponovo je reagovao ministar Sinanović koji je kazao da ovo nije prvi put da ga napada Kasumović te da nikada neće postupati mimo zakona.

Podršku svom stranačkom kolegi dao je i šef kluba zastupnika SDP-a u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Damir Memić.

“Puna podrška u radu ministre. Ministri i zastupnici SDP-a neće biti marionete Fuada Kasumovića”, napisao je Memić.

Međutim, ni to nije završetak dešavanja koja su SDP-ovci danas prošli. Naime, vijećnik u Gradskom vijeću Zenice Amel Šišić je kazao da je danas primio telefonski poziv od muškarca koji se predstavio kao Fuada Kasumovića i koji mu je zaprijetio. Sve je uredno prijavio policiji.

“U 18:12 h zaprimio poziv sa meni nepoznatog broja(063 693 982). Nakon mog javljanja predstavio se gospodin Fuad Kasumović, gradonačelnik grada Zenice kojom prilikom mi je uputio prijetnje: ‘Još me jednom spomeni, vidjet ćeš, Allaha mi. Svojom se politikom bavi’!”, stoji u objavi Šišića koji je sve prijavio i policiji uz napomenu da takvo ponašanje ne priliči gradonačelniku jednog grada.

Dok se sve ovo dešava, već dugo je upitna i većina u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona što stvara dodatnu nervozu kod koalicionih partnera, a posebno na relaciji SDP – BHI KF (Fuad Kasumović). S druge strane Stranka demokratske akcije na čelu sa predsjednikom Kantonalnog odbora Miralemom Galijaševićem već danima razgovara s potencijalnim partnerima u formiranju nove skupštinske većine.
klix.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.