BiHKarić: Od danas zvanično možemo reći da je Amanpour u potpunosti naša...

Karić: Od danas zvanično možemo reći da je Amanpour u potpunosti naša Sarajka

Christiane Amanpour, čuvena CNN-ova ratna reporterka, od gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić danas je dobila plaketu za “Počasnog građanina Sarajeva”.

Prenošenje nepristranih vijesti iz glavnog grada BiH u ratnim vremenima bilo je posebno važno, a Sarajevo to Amanpour nije zaboravilo. Također, ni ova legendarna novinarka nije zaboravila Sarajevo.

– Sarajevo ima prijatelje širom svijeta, posebno su nam dragi i važni oni koji su bili uz nas kada je bilo najteže. Amanpour je jedna od njih. Danas sam imala tu čast da joj uručim priznanje grada Sarajevo. Ona je počasni građanin Sarajeva i to priznanje je dobila 2000. i do sada nismo imali priliku da joj lično uručimo. Od danas zvanično možemo reći da je Amanpour u potpunosti naša Sarajka – kazala je Karić.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE