Lokalne TemePolitikaKapitalni projekat izgradnje obdaništa i jaslica u Prijekom u završnoj fazi

Kapitalni projekat izgradnje obdaništa i jaslica u Prijekom u završnoj fazi

Na današnjoj sjednici Vlade Ze-Do kantona donesena je Odluka da se po zahtjevu Grada Visoko, a na prijedlog ministra Mirze Mušije odobri 200.000KM za sufinansiranje projekta izgradnje obdaništa i jaslica u Prijekom.
“U proteklom vremenskom periodu u izgradnju obdaništa i jaslica u Prijekom investirali smo preko 1,2 miliona KM. U prve dvije faze zgrada je dobila sve bitne konture, počevši od izgradnje, značajnih radova na unutrašnjosti do vanjske fasade sa stolarijom. Za treću fazu opredijelili smo 895.541,40KM i raspisali tender koji je u toku, te isti obuhvata sve preostale radove, osim vanjskog uređenja dvorišta s ogradom. Kazao sam da ćemo izgraditi novo obdanište i to činimo!” – kazao je gradončelnik Ganić.
Gradonačelnik Ganić je istakao zahvalnost ministru Mušiji na razumjevanju i podršci, te dodao da je izgradnja obdaništa i jaslica u Prijekom velika kapitalna investicija kako u finansijskom, tako i u obrazovnom smislu.
Podsjećamo da je Grad Visoko putem aplikacije po osnovu javnog poziva za jedinice lokalne samouprave od strane Vlade FBIH osigurao i dodatnih 440.000KM za treću fazu ovog projekta.
Gradska uprava Visoko / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE