Lokalne TemeKako je Ensar Dervišbegović iz Visokog zadivio jednu od najmoćnijih žena na...

Kako je Ensar Dervišbegović iz Visokog zadivio jednu od najmoćnijih žena na svijetu

Bivša državna tajnica Sjedinjenih Američkih Država, Hillary Clinton, koja je 2012. godine posjetila Bosnu i Hercegovinu u sklopu svoje turneje po Balkanu, ostavila je nezaboravan dojam ne samo političarima i aktivistima, već i jednom visoko cijenjenom bh. frizeru iz Visokog, Ensaru Dervišbegoviću.

Clintonova posjeta Bosni i Hercegovini bila je fokusirana na teme evropske integracije, reformi i borbe protiv korupcije. U Sarajevu se sastala s članovima Predsjedništva BiH i predstavnicima civilnog društva kako bi raspravljala o tim ključnim pitanjima.

Međutim, ono što sada izdvajamo iz tog posjeta jest neobičan i srdačan susret s ponajboljim bh. frizerom Ensarom Dervišbegovićem koji je rodom iz Visokog.

Dervišbegović je tada imao čast stilizirati Clintonovu frizuru, a iz njenih riječi i osmijeha čini se da je bila više nego zadovoljna rezultatom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ensar Dervisbegovic (@jationmivioni)

Kako je tada otkrio, njihov razgovor nije bio samo o frizurama; razgovarali su i o Clintonovoj kćerki Chelsea, koja se tada pripremala za vjenčanje.

Nedugo nakon tog susreta, Ensar Dervišbegović nije mogao sakriti svoje oduševljenje.

U jednom intervjuu za bh. medije izjavio je da je Clinton bila izuzetno prirodna i srdačna.

“Imali smo opušten razgovor, kao da smo stari prijatelji”, izjavio je.

Iako je prošlo čak jedanaest godina od tog susreta, Dervišbegović je nedavno podijelio fotografiju ovog dragocjenog trenutaka na svom Instagram profilu.

Objavio je fotografiju sa Clinton koja je tada nastala, prateći je između ostalog riječima: “Dokaz da je Hillary bila nasmijana i zadovoljna frizurom.”

Dervišbegović je također, tada, otkrio da je mjesec dana prije dolaska Hillary Clinton bio podvrgnut strogoj provjeri od strane tajnih službi, ali nije smio nikome reći o kome se radi.

Naim K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE