Kako da vam hljeb duže ostane svjež

Uz poruku da moramo ostati kod kuće, biti odgovorni i poštovati izolaciju, vrlo je važno da znamo kako da nam namirnice traju što duže kako bismo izbjegli nepotrebne odlaske u trgovinu.

Jedna mama stoga je podijelila savjet kako duže održavati svjež hljeb, a trebat će vam samo celer.

U Facebook grupi “Feeding a Family on £1 a Day” jedna žena otkrila je kako čuvati hljeb da ostane svjež i spriječiti nastanak plijesni, piše The Sun.

“Imala sam komad hljeba koji mi nije stao u zamrzivač, a već sam jedan hljeb počela rezati i jesti. Pogledala sam video na YouTubeu gdje kažu da trebate staviti jedan štapić celera u vrećicu s hljebom, kako bi on ostao što duže svjež. Ne znam kako ovo djeluje, ali hljeb je zaista ostao svjež”, tvrdi.

Otkrila je i da celer nije promijenio okus hljeba. Nauka koja stoji iza ovog trika pojašnjava da hljeb upija vlagu iz celera, sprječavajući ga da se osuši.
Ova mama uspjela je da ubijedi nekoliko skeptika na Facebooku da povrće nije utjecalo na ukus hljeba, ostavljajući članove grupe impresioniranim kada su probali njen trik.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.