Jasna Gospić je “Zvijezda pouzdanosti”, u Sarajevu dobila priznanje

64
Tomislav Cvitanušić i Jasna Gospić na manifestaciji

Jasna Gospić ove godine je radila na nekoliko projekata. U oktobru je objavila spot za pjesmu “Samoća” Duška Trifunovića, koju je fantastično otpjevala, a bila je i u ulozi sudije u muzičkoj emisiji „Nikad nije kasno“. Kraj 2023. donio je lijepo i značajno priznanje za našu muzičku divu.

Naime, za trajni doprinos bosanskohercegovačkoj kulturi dobila je priznanje i “Zvijezdu pouzdanosti” na centralnoj manifestaciji projekta “Pouzdanost 2023/24” u organizaciji kompanije LRC BIS.

“Doprinos pozitivnoj promjeni društva kroz promociju lijepih, osviještenih, zrelih, važnih poruka i priča” je bio povod da jedan od naših najljepših ženskih vokala dobije ovo priznanje. Gospić se tako našla u društvu sa Enisom Bešlagićem, Tomislavom Cvitanušićem, Đemilom Talić Gabriel, Lanom Pudar i ostalima koji su svojim postignućima obilježili ovu godinu.

– Veoma sam počastvovana nagradom koju dodjeljuje LRC BIS, priznanjem za pouzdanost koje se dodjeljuje najuspješnijima. Pouzdanost, istrajnost, privrženost, ozbiljan pristup onome što radimo i , naravno, uspješnost, sve je to sadržano pod pojmom Pouzdanost. U izvanrednom odabiru nagrađenih, zaista mi je čast i zadovoljstvo biti među Enisom, Lanom, Tomislavom… Od srca se zahvaljujem LRC BIS što su i mene prepoznali, nagradili i uvrstili među ove divne ljude sa velikim uspjehom i time mi dali još više snage da istrajem što duže u svom poslu – kaže Jasna Gospić.

Cvitanušić, Gospić, Bešlagić i Talić Gabriel

U bogatoj karijeri Gospić je dobijala brojne nagrade. Ipak, jedna joj je posebno važna.

– Sve su nagrade podjednako drage. Svaka donese veliku radost i podstrek za dalje, ali, ipak, najviše mi znači Estradna nagrada Jugoslavije koju su dobijali samo rijetki. Tada je to značilo kao da ste dobili Nobelovu nagradu – govori Jasna.