PreporukaFilmJasmina Dimitrijević i Nikola Milojević nagrađeni na festivalu Mostarska liska

Jasmina Dimitrijević i Nikola Milojević nagrađeni na festivalu Mostarska liska

Jasmina Dimitrijević i Nikola Milojević nagrađeni su na festivalu Mostarska liska. Šesta večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije Mostarska liska protekla je u znaku predstave “Revizor” N.V. Gogolja, u režiji Jane Maričić i produkciji Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.

Ovo uprizorenje Gogoljevog komada samo je još jedan dokaz bezvremenske kvalitete i vječne aktualnosti, duhovitosti i životnosti ovog teksta.

Stručni žiri, u sastavu Emir Hadžihafizbegović, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najbolju glumicu i glumca večeri dodijelili su Jasmini Dimitrijević i Nikoli Milojeviću.

Sedmu večer festivala, publika će imati priliku pogledati predstavu “Lutka” Mire Gavrana u režiji Adisa Bakrača i produkciji Pozorišta mladih iz Sarajeva. Kao i do sada, nakon predstave, publika će moći uživati u off programu, i to u klubu Calamus, uz muziku DJ-a Stari As i stand up nastup Igora Drlje iz trupe “Smijanje na tri jezika”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE