PreporukaPredstava "Paklene strune" otvorila Dane kazališta u Vitezu

Predstava “Paklene strune” otvorila Dane kazališta u Vitezu

Predstava “Paklene strune” otvorila je petnaesto izdanje Dana kazališta u Vitezu.

“Paklene strune” je koprodukcija Gradskog kazališta mladih iz Viteza i DIS teatra iz Banjaluke koja hrabro istražuje granice ljudske i umjetničke izražajnosti.

Ova savremena predstava, autora i redatelja Ognjena Bogdanovića, potpuno je nesvakidašnje i inovativno scensko iskustvo. Ognjen Bogdanović svojim maštovitim pristupom i eksperimentalnim stilom uspijeva ispričati priču o potrazi za istinom i razumijevanju ljudskih granica.

Njegov tekst neobično prepliće fantastične elemente s realističnim aspektima stvarnosti, stvarajući atmosferu koja publici dozvoljava istraživanje različitih emocionalnih i intelektualnih slojeva. Kroz ovu igru prepoznavanja i suprotnosti, Bogdanović postavlja pitanja o suštini ljudskog postojanja i naše sposobnosti da premostimo unutarnje i vanjske prepreke, priopćeno je iz GKM Vitez.

Publika će na ovogodišnjim Danima kazališta u Vitezu imati priliku pogledati 15 predstava, među kojima je pet profesionalnih produkcija, a i većina ostalih predstava spada u sam vrh kazališnog amaterizma u zemljama okruženja.

Ovo je zasigurno najbrojnija i najposjećenija pozorišna smotra u Srednjoj Bosni, a vjerojatno i među nekoliko najkvalitetnijih u BiH. Nastupit će pozorišne grupe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Njemačke.

Već sljedećeg vikenda u Vitezu gostuje Hrvatski teatar “Maska” iz Munchena s predstavom “Pasija Jude Iškariotskog” te Hrvatsko narodno kazalište Šibenik s predstavom “Halatafl”.

Generalni pokrovitelj 15. Dana kazališta „Vitez 2023“ je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Srednjebosanskog kantona i ministar Bojan Domić, a partner festivala je ALF BiH.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE