Lokalne TemeSportJasmin Mrkonja objavio spisak U-20 reprezentacije BiH: Lončar, Imamagić, Travančić i Bećak...

Jasmin Mrkonja objavio spisak U-20 reprezentacije BiH: Lončar, Imamagić, Travančić i Bećak na širem spisku

Selektor muške juniorske reprezentacije BiH Jasmin Mrkonja objavio je širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir za Euro 2016., koji će održati u Brčkom od 10. do 12. aprila. Naša reprezentacija nalazi se u grupi sa Bjelorusijom, Norveškom i Švedskom, a selektor Mrkonja na prvom spisku objavio je imena 31 igrača.
– Ovo je širi spisak igrača. Znam da možda ima previše imena, ali ovo su igrači kojima će se posvetiti pažnja u praćenju njihovih igara. Spisak je podložan izmjenama i vjerovatno će ih biti. Jer niko ne može garantovati da će ovi igrači biti u dobroj formi u aprilu, a isto tako moguće je da se pojavi neko drugo ime. Prvobitni spisak koji je objavljen žao mi je što je izostavljen Travančić, ali on je svojim igrama ove sezone zaslužio da bude dio ekipe. Što se tiče Barbarića iz Žepča, to je veliki talent i odskače od sredine u kojoj igra, tako da ćemo sigurno obratiti pažnju i na njega, istakao je Mrkonja, koji se nada da će njegovi izabranici imati priliku da se okupe u januaru.
– Najavljeno je da ćemo imati nekoliko okupljanja do kvalifikacionog turnira i nadam se najiskrenije da će se momci što prije okupiti, jer imamo izuzetno tešku grupu i trebat će nam dobre pripreme. Protivnici su vrlo jake reprezentacije i sigurno da ćemo morati dati više od maksimuma, rekao je selektor bh. nada.
Širi spisak U20 reprezentacije BiH Haris Pleh (AEK Athenes), Nebojša Bojić (Sloga), Haris Muhić (Krivaja), Jasmin Hušić (Borac) golmani, te Davor Živanić (Derventa), Eldar Mehić (Čelik), Haris Bašić (Gračanica), Ranko Božić (Gradačac), Matej Hrstić (Izviđač), Vladan Lončar (Pick Szeged), Dino Hamidović (Gračanica), Edin Deronjić (Haderslev-Vojens THV), Ajdin Smajilbegović (Bosna S), Mario Pavlak (Izviđač), Kemo Hamzić (Konjuh), Dean Šešić (Prijedor), Marko Karaula (Sloboda Solana), Nedžad Imamagić (Bosna V), Eldar Starčević (VFL Gummersbach), Adnan Sivić (Ivanić Grad), Bojan Tulendić (Sloga), Vladan Đurđević (Sloga), Kristijan Jarak (Izviđač), Miloš Nježić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gradačac), Radovan Uljarević (Leotar), Edin Cerić (Sloboda Solana), Semir Zvekić (Sloga), Eldar Bećak (Bosna V). Slaven Barbarić (Žepče), Eldin Travančić (Bosna S.)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE