Lokalne Teme(VIDEO) Jako loši uslovi za vožnju, saobraćajna nesreća na putu Visoko -...

(VIDEO) Jako loši uslovi za vožnju, saobraćajna nesreća na putu Visoko – Kiseljak

Zbog obilnih sniježnih padavina otežano se odvija saobraćaj na području Visokog, a prema informacijama naših čitalaca, trenutno je najteže na putu Visoko – Kiseljak, gdje je zabilježena saobraćajna nesreća, zbog čega je aktuelan zastoj na ovoj dionici. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, a u nastavku prenosimo informaciju iz BIHAMK-a o trenutnoj situaciji na putevima u BiH.

Intenzivne sniježne padavine koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju usporile su saobraćanje na većini puteva. Iako snijega na kolovozu ima i u nižim predjelima, znatno je otežano saobraćanje preko planinskih prevoja. Izdvajamo puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Sarajevo-Konjic-Jablanica, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje RomanijeZbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini, te zbog čišćenja kolovoza, od 09:35 sati obustavljen je saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu Konjic-Sarajevo na dionici Podorašac-Ivan sedlo. Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje)). Zbog loših uvjeta za vožnju trenutno je obustavljen saobraćaj na dionici Rakitno-Blidinje. Na svim dionicama preko prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE