NaslovnicaZDKSportIzuzetan uspj...

Izuzetan uspjeh akcije „Jedan navijač-Jedna stolica za NK Vareš“

NK Vareš član Kantonalne lige Zeničko Dobojskog kantona ove godine slavi velikih 95 godina izuzetnog rada (osnovan 1927.god. op.au.) a njegov dres nosile su stotine i stotine vareških mladića, ali i gradova u okruženju (Breza, Olovo, Ilijaš, Visoko…). Nedavno, prvi put u bogatoj istoriji kluba pokrenuta je akcija „Jedan navijač – Jedna stolica za NK Vareš“, a cilj je bio prikupiti sredstva za postavljanje 350 stolica po cijeni od 30 KM za jednu stolicu.. No, brojni bivši igrači, treneri, sportski radnici, privrednici, prijatelji kluba iz cijelog svijeta u ogromnom broju pokazali su koliko vole varešku „svetinju“ i na najbolji način pokazali svoju ljubav kupovinom jedne i više stolice.

O tome više rekao nam je nekadašnji nogometaš brojnih ekipa u BiH i inozemstvu, a sada Predsjednik NK Vareš Nermin Hrvat, koji kaže:

– Svi u klubu, ali i gradu, smo oduševljeni na koji način je akcija naišla na ogroman prijem kod prijatelja i navijača NK Vareš u cijeloj BiH, ali i inozemstvu. Iako je cilj bio prikupiti sredstva za 350 stolica, taj broj je uveliko uvečen i uplačeno je za gotovo 900 stolica a što je blizu 27.000 KM. Trenutno se na stadionu nalazi 5 trbina čija je izgradnja koštala 33.593,94 KM što je finansirano sredstvima kluba 19.000,00 KM i Općine Vareš na čelu sa načelnikom općine Zdravkom Maroševićem u iznosu od 14.593,94 KM, gdje je u toku postavljanje 350 stolica (vrijednost 10.500,00 KM). Nakon ispunjena zacrtanog plana krenuli smo sa radovima na izgradnji još jedne trbine i pristupnih stepenica sa stadiona i glavnog ulaza do trbine, a vrijednost tih radova je 7.105,00 KM, gdje će biti postavljeno još dodatnih 70 stolica (2.100.00 KM), a ostatak sredstava biće utrošen u projekat natkrivanja trbine koji je u fazi izrade i ostale radove oko izgradnje tribine i na samom stadionu (ograda oko stadiona, izrada kapija, postavljanje rasvjetnih tijela…).

Također na glavnom ulazu na trbinu biće postavljena tabla sa imenima i brojem stolica svih donatora koji su učestvovali i podržali našu akciju. Koristim priliku da se u ime svih iz NK Vareš zahvalim svim donatorima koji su pokazali veliku ljubav i podršku našem klubu. Za proljeće, kada se urade svi planirani radovi, namjeravamo dovesti jednu renomiranu ekipu iz Premijer lige BiH pa da to bude nogometni praznik na našem stadionu i našem gradu.

Rešad Mamela / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.