NaslovnicaBiHIzetbegović o...

Izetbegović o američkim sankcijama: Novalić je bio dobar premijer

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović odgovorio je novinarima na pitanje šta misli o sankcijama Sjedinjenih Američkih država koje su uvedene premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću (SDA), naglašavajući da je Novalić sankcioniran zato što je obavijestio penzionere da su za njih urađene neke dobre stvari.

– Ne vidim u čemu je tu problem. Njegov posao je da to uradi i da obavijesti penzionere o tome, tako da ne vidim koji je razlog za sankcije američke administracije. Bojim se da samo izricanje sankcija na ovaj način gubi vjerodostojnost kroz ovakva obrazloženja – izjavio je Izetbegović.

Navodi da, što se njega tiče, Novalić je bio dobar premijer i uradio je dobar posao i da rezultati to pokazuju, a o tome, kaže, ne odlučuje State Department.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.