Ovaj recept je jednostavan, brz i sigurno će zadovoljiti sve ljubitelje pizze, a u nastavku donosimo recept za ove sočne i hrskave rolnice.
Sastojci:
- 1 paket svježeg lisnatog tijesta
- 150 g salame po izboru
- 150 g ajvara
- 80 g polutvrdog sira (gauda), naribanog
- 70 g mozzarelle, naribane
- Origano po ukusu
- 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Na lagano pobrašnjenoj radnoj površini razmotajte lisnato tijesto. Pazite da se tijesto ne lijepi i da se ravnomjerno rasporedi
Na razvučeno tijesto ravnomjerno nanesite ajvar, ostavljajući oko 1 cm prostora na rubovima. Na ajvaru ravnomjerno rasporedite salamu, a zatim pospite naribanim sirom gaudom i mozzarellom. Po želji, dodajte malo origana za dodatnu aromu.
Lagano i pažljivo zarolajte tijesto. Nakon toga, rolnu stavite u zamrzivač na 15 minuta kako bi se tijesto stisnulo.
Izvadite rolnu iz zamrzivača i narežite je na kriške debljine oko 2,5 cm. Pripremljene rolice stavite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pobrinite se da ostavite malo prostora između svake rolice kako bi se ravnomjerno ispekle.
U maloj zdjeli razmutite jaje i premažite svaku rolicu. Po želji, pospite origano po rolicama. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite rolice 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Kada su rolice pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. Uživajte u odličnom obroku koji ćete lahko pripremiti za svoje najbliže
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.