ZanimljivostiReceptiJeste li isprobali palačinke iz rerne? Donosimo recept!

Jeste li isprobali palačinke iz rerne? Donosimo recept!

Mnogi ljudi vole palačinke, ali sama pomisao da moraju biti pored šporeta da bi ih napravili, odbija ih i radije posežu za nekim drugim desertom. Ipak, postoji način da jednostavno spremite veću količinu poznate slastice, a to je da ih ispečete u rerni.

Ovaj trik je vrlo popularan na društvenim mrežama i navodi da je riječ o njemačkoj metodi pripreme. Uz osnovne sastojke, spremite i omiljene namaze i druge sastojke poput voća, mljevenog keksa i orašastih plodova.

Ukoliko nemate vlastiti recept za palačinke, potrebni su vam ovi sastojci:

  • dva jajeta
  • 400 mililitara mlijeka
  • 160 grama brašna
  • 100 grama šećera
  • tri kašike ulja
@bakeasy_ Ofen Pfannkuchen- Zutaten: 2 Eier 400 ml Milch 100 g Zucker 3 El Öl 160 g Mehl —> das Ganze bei 200 Grad Ober-/Unterhitze ca. 15-20 Minuten backen #recipe #sweet #foryouuuuu #dessert #fyp #easy #sweet #fyp #viral #foryouuuuuu #fyp #sweet #viral #fyp #viral #crepe #fyp ♬ Time Flies – Reinúr Selson & himood

Priprema:

Umutite jaja pa dodajte mlijeko i tri kašike ulja. Potom postepeno ubacite šećer i brašno te mutite. Smjesa mora biti glatka i bez grudvica. U veću tepiju stavite papir za pečenje i ulijte smjesu.

Palačinke pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni nekih 15 minuta. Kada je palačinka pečena, pritisnite napuhane dijelove tijesta pa premažite željenim namazima. Tijesto režite na željene oblike i rolajte poput klasičnih palačinki.

Visoko.co.ba/Klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE