ZDKMisli o prirodi!I nakon upozorenja ponovo haos na Ponijerima: Kabasti otpad u kontejnerima, oko...

I nakon upozorenja ponovo haos na Ponijerima: Kabasti otpad u kontejnerima, oko kontejnera, u prirodi

JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj u okviru svojih nadležnosti i prema ranije utvrđenom planu i rasporedu organizuje i vrši odvoz komunalnog otpada sa područja izletišta i i vikend-naselja Ponijeri.

Na Ponijerima su određene lokacije na kojima su postavljeni kontejneri i to su javne površine na koje je zabranjeno bacati otpad drugog porijekla osim komunalnog.

Otpad koji nastaje prilikom renoviranja vikendica: keramičke pločice, beton, kamen, drvena stolarija, staklena vuna, tepisi, ormari, spužve i slično nije komunalni otpad i zabranjeno je bacati ga i odlagati na kontejnerska mjesta.

U proteklih nekoliko dana zajedno s građanima, kako domaćim tako i gostima, bili smo svjedoci nastanka nekoliko divljih deponija koje ne samo da su ruglo već su i svojevrsna opasnost za zdravlje ljudi, izletnika , ali i sveukupni higijensko-epidemiološki alarm.

Kako bi izbjegli sve negativne posljedice po zdravlje ljudi i samog okoliša pozivamo vlasnike vikendica da prilikom renoviranja objekata otpad koji nije komunalni ne odlažu na kontejnerska mjesta već da u dogovoru sa nadležnom službom JP „Vodokom“ organizuju odvoz i zbrinjavanje takve vrste otpada.

Kontakt telefon nadležne službe je 061/045 255.

Pozovite i dobit ćete sve potrebne informacije vezane za odvoz kabastog, građevinskog ili drugog otpada.

Naša je obaveza prikupljanja i adekvatnog zbirnjavanja, a vaša da kabasti, građevinski i sličan otpad ne miješate i ne ostavljate na mjesta predviđena za komunalni otpad”, saopšteno je iz JP “Vodokom” Kakanj.

Visoko.co.ba / Redakcija

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Digitalna mapa zagađenja prirode“ koji finansijski podržava Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta “Misli o prirodi!”. Sadržaj ovog članka je isključiva odgovornost portala Visoko.co.ba i ne odražava nužno stavove Centra za promociju civilnog društva i Švedske.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE