BiHI danas bez najave na vakcinaciju u Zetru

I danas bez najave na vakcinaciju u Zetru

U dvorani Juan Antonio Samaranch i danas će biti održana masovna vakcinacija građana bez najave od 8 do 20 sati. Za vikend je utrošeno 4.637doza AstraZeneca vakcina koje su bile na raspolaganju građanima. S obzirom da je bilo predviđeno 4.000 vakcina po danu, interes građana za masovnu imunizaciju nije bio na očekivanom nivou.

Moguće je da će masovna imunizacija biti i produžena s obzirom da nisu utrošene sve vakcine, a pristižu i nove količine drugih vakcina.

Očekivano ili ne, očito je da građani Sarajeva još nisu spremni primiti vakcinu ili ne žele onu koja se nudi ova tri dana.

Građani bi voljeli da mogu birati vakcinu kao što je bio slučaj u Srbiji kada je u jednom trenutku bilo moguće birati između četiri vakcine.

U FBiH još se ne upotrebljava Sputnik, dok su u upotrebi AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm i Sinovac.

federalna.ba/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE