HŽRK Zrinjski i RK Split pobjednici Internacionalnog handball pyramid kupa “Visoko 2019”

Arheološko-turistički park „Ravne 2“ u nedjelju, 1. septembra, bio je mjesto sportista, od onih najmlađih, pa sve do najstarijih, a zvanično zatvorenje i dodjela nagrada, upriličena je za učesnike ovogodišnjeg Handball Pyramid Cupa koji je u protekla dva dana održan u Visokom, uz partnerstvo i sponzorstvo i Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, a u organizaciji Agencije Vikus.

Čast da se obrati velikom broju mladih rukometašica i rukometaša i da zatvori ovaj turnir, imao je dr. Semir Osmanagić.

“Veliko mi je zadovoljstvo da smo imali priliku da vas ugostimo u predivnom ambijentu parka „Ravne 2“ ovdje u Visokom. Stigli ste nam iz trinaest gradova i četiri države, imali priliku da se družite i bavite rukometom, sjajnim timskim sportom. I dalje se bavite ovim divnim sportom i uživajte u njemu. Ja bih se zahvalio organizatorima što su s nama odlučili da podijele tu mogućnost da na svoj način učestvujemo u ovom divnom događaju, a zahvaljujem se i svim rukometašicama, rukometašima, kao i trenerima i osoblju i dobro nam došli i naredne godine u Visoko i Bosansku dolinu piramida”, kazao je dr. Osmanagić.

Bitno je pomenuti kako su kod djevojaka prvo mjesto osvojile rukometašice HŽRK Zrinjski Mostar, druge su bile igračice ekipe Petason iz Vranjica, a treće Grude. Kod dječaka 2004.godište prva pozicija je pripala RK Split, druga Slobodi iz Tuzle, dok su treći bili mladi rukometaši Lovćena iz Cetinja. Kod godišta 2006.slavili su momci iz Škole rukometa Banja Luka, drugo mjesto Perper Cetinje, a treće je pripalo RK Solin.

Nakon proglašenja najboljih uslijedilo je i zajedničko fotografisanje nekoliko stotina djevojčica i dječaka, zajedno sa organizatorima, trenerima i uposlenicima Fondacije.

Piramidasunca.ba