Lokalne TemePozitivno VisokoHumanitarci sa Buka pomogli djevojčicu jetima iz mjesta Lužnica kod Visokog

Humanitarci sa Buka pomogli djevojčicu jetima iz mjesta Lužnica kod Visokog

Ranim jutron, pošli su naši aktivisti putem dobra. Zaputili su se prema jednoj sedmogodišnjoj djevojčici Benisi i imali su pregršt iznenađenja za nju i njenu majku. Benisa živi sa mamom Hašom Kulić u mjestu Lužnici. Otac je bio teški bolesnik, bolovao je 8 godina od multiple skleroze, te se prije 40 dana vratio svom Gospodaru, preselio je na ahiret. Majka i djevojčica žive bez primanja, veoma teško. Od svega je najveća nevolja što su veoma udaljeni od Gračanice, pa je majka svaki dan 2 km vodi pješke do prve autobuske stanice, te ponovo dolazi po nju. To je veoma naporno, ali djevojčica mora imati pratnju.
Zahvaljujući dobrim ljudima i apelu koji je pokrenut za njih, danas su im naši aktivisti uručili 1.500 KM, te odjeću, obuću, ruksak, pribor, igračke i slatkiše za malenu Benisu.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE